Skip to content →

Terug naar vinyl

Deze week een nieuw speeltje aangeschaft voor een “ouderwets” tijdverdrijf:
Een platenspeler!
Dus het oude vinyl kan weer van onder het stof gehaald worden. Een flinke doos LP’s en een goed gevuld koffertje met 45 toeren singles. Dat wordt een tripje “down memory lane” tijdens het luisteren naar en digitaliseren van m’n muziek keuzes uit voorbije jaren.

vpl-200-blackDe platenspeler is een Denver vpl-200 die geschikt is om rechtstreeks op m’n laptop aan te sluiten. Dus maar gelijk geprobeerd op m’n Bunsenlabs (linux) computer en Audacity had gelijk verbinding met de platenspeler. Zonder extra drivers of gedoe. Eigenlijk precies zoals ik gewend ben Linux.  😀

Deze grammofoon is ook geschikt voor normaal beluisteren van platen. Er zit een versterker in en 2 luidspreker(tjes). Verwacht geen absolute hi-fi kwaliteit tijdens het luisteren, daar zijn de speakers te klein voor en de speler zelf niet echt een goede klankkast. Daarvoor moet je externe versterker met luidsprekers aansluiten.

We gaan binnenkort eens beginnen met digitaliseren.
Ik weet nu al dat ik muziek ga tegenkomen waarvan ik denk “Hoe heb ik dat in godsnaam ooit kunnen kopen…”  😛

Gepost in Blog

3 Reacties

  1. […] Aldi een live album tegen van Santana. Een concert uit 1978. En aangezien ik tegenwoordig weer een platenspeler heb dacht ik “die grijp ik mee”. Op één of andere manier heeft het wel wat, luisteren […]

  2. Ach wat leuk, ik heb ook die wens, alleen ik heb mijn platen van weleer niet meer, dat is jammer, maar ik verlang ook weer naar de platenspeler.

    • De platenspeler en de vinyl platen hebben een bepaalde charme die net iets meer toevoegt dan de digitale luister ervaring. Blij dat ik m’n platen en singles nooit weg gedaan heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten