De trieste dood van een klein blauw vogeltje

Gedurende een aantal jaren had ik een twitter account. Was leuk in het begin, af en toe zelfs interessant. Veel contact met andere gelijkgestemden, onder meer op het gebied van fietsen. En het tweeten in maximaal 140 karakters was geen probleem. Af en toe zelfs een leuke uitdaging. Maar langzaam veranderde de tijdlijn bij het blauwe vogeltje (in mijn ogen dan).

Er kwam meer en meer politiek gebrabbel, “bedel tweets” voor goede doelen, mensen met alleen interesse in hun eigen zgn. super prestaties of aandoeningen. Onderlinge interactie werd steeds minder en langzaam zag ik mensen die ik volgde verdwijnen uit m’n tijdlijn.

Ik moet eerlijk toegeven, ook ik plaatste wel eens berichtjes over m’n (politieke) mening en voorkeur. Af en toe een update over m’n verzameling fysieke aandoeningen en foto’s waar ik zelf behoorlijk trots op ben. Maar meestal hield ik het redelijk neutraal. Beetje ginnegappen, diverse ervaringen uitwisselen en lekker ouwebetten, dat was mijn insteek voor m’n twitter account. Maar zoals gezegd, de interactie werd minder en tweets op m’n tijdlijn werden eenzijdiger en meer opdringerig.

Zeker rond de tijd van de amerikaanse verkiezingen en het begin van de Brexit story. Het hele Trump en Brexit gebeuren interesseerde me niet zo heel veel, maar m’n tijdlijn liep vol met dit soort tweets. Dus heb ik een jaartje m’n twitter account genegeerd eind 2016. Oktober 2017 kwam ik weer eens kijken hoe het twitter gebeuren er voor stond. Er was helaas nog weinig veranderd. Wel waren er meer accounts die ik volgde verstomd of verdwenen. Waarschijnlijk om dezelfde redenen dat ik een jaartje een “twitter-sabbatical” ingelast had.

Enfin, begin dit jaar had ik er weer al genoeg van en heb ik m’n account bij het blauwe vogeltje beëindigd. Een trieste dood van wat in het begin een leuke bezigheid was met internationale contacten en virtuele vriendschappen. Een aantal van die virtuele vrienden heb ik nog in m’n tijdlijn op Instagram en verder neus ik af en toe op facebook, maar die laatste vind ik persoonlijk alleen interessant voor wat betreft de groepen waar je lid van kan worden en informatie uit kan halen. Verder hou ik me bij de (ouderwetse?) bezigheid van forums en blogs. Over het algemeen informatief, doelgericht, recht door zee en leuk. Maar ja, da’s mijn persoonlijke mening natuurlijk. 😉

spacer

Leave a reply

*

code