Boek: Spain to Norway on a bike called Reggie

Spain to Norway on a Bike Called Reggie Boek omslag Spain to Norway on a Bike Called Reggie
Andrew P. Sykes
Summersdale
11 May 2017
Paperback
320

Meet Andrew: French teacher, writer, and long-distance cyclist. Now, meet Reggie, his bike. With two European cycling adventures already under his belt, Andrew was ready for a new challenge. Exchanging his job as a teacher in Britain for an expedition on Reggie the bike, he set off on his most daring trip yet: a journey from Tarifa in Spain to Nordkapp in Norway--from Europe's geographical south to its northernmost point. Join the duo as they take on an epic journey across nearly 8000 km of Europe, through mountains, valleys, forests, and the open road, proving that no matter where you're headed, life on two wheels is full of surprises.

Het derde reisboek van Andrew P Sykes. Deze keer over zijn tocht van het zuidelijkste puntje van Europa (in Spanje) naar het meest noordelijke punt in Noorwegen (de Noordkaap).

Het boek is voor zover ik weet alleen in het engels verkrijgbaar. Maar voor wie dat geen probleem is, het is vlot geschreven en goed leesbaar. In het begin wel even wennen omdat sommige stukken tekst telegram stijl lijken en er nog wel eens een sprong gemaakt wordt die verwarrend kan zijn.

Het is een boek waarin je je lekker kunt verdiepen en als het ware meereizen met de auteur. Niet verstoken van (af en toe lichtelijk sarcastische) humor en de eigen kijk op de wereld van de auteur komt duidelijk naar voren, maar dit laatste is allesbehalve storend. Je wordt mee genomen op een fantastische trip door Spanje, Frankrijk, België, (stukje) Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden om uiteindelijk via Noorwegen aan te komen bij de Noordkaap. Een reisverslag waarbij je samen met de auteur door zon overgoten streken rijdt, maar ook kletsnatte trajecten mee maakt, vermoeiende beklimmingen en de benauwdheid in de Noorse tunnels. Het is zo’n verslag waarbij je na de laatste pagina het gevoel krijgt dat je afscheid moet nemen van een gezellige reisgenoot.

Een echte aanrader voor wie van reizen en/of fietsen houdt. Voor wie in gedachten op avontuur wilt omdat het er in het echte leven niet van komt.  😉

In Nederland ondermeer te verkrijgen bij Bol.com

Meer info over de auteur en ondermeer deze tocht: https://cyclingeurope.org/books/heading-north-on-a-bike-called-reggie-2016/

Spain to Norway on a Bike Called Reggie: The Animated Cover from The CyclingEurope.org Podcast on Vimeo.

 

spacer

Leave a reply

*

code